ריקודים מעורבים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 12/06/05 14:29 ה בסיון התשסה

שאלה

מהו המקור ההלכתי והפרשני לאיסור החמור על ריקודים מעורבים?

תשובה

בע"ה

שלום רב,
ברקוד מעורב מתקיים מיקבץ של דברים האסורים, כמו נגיעה בין בנים ובנות שמקורו באיסור דאורייתא של " לא תקרב", כמובן יש כאן גם הנאה מקירבה ,(מגע וראיה) של עריות, שהרי כל בת שאינה מותרת לאדם כלומר שאיננה אשתו וטהורה,נחשבת אסורה לומדין ערוה.
עוד, לא דיברנו על "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" - איסור הסתכלות בנשים ליהנות מהן.
עיינו בסימן כ"א ב"אבן העזר" ותראו שהשאלה על רקוד מעורב - פשוט נעלמת, כי הדבר רחוק מאד מלהוות דרך נכונה ליצירת נפש בריאה וממילא גם לא לקשר בין בנים ובנות.
בברכה ,אליעזר