רחיצת אב קשיש

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/10/04 10:03 ה בחשון התשסה

שאלה

שלום רב !

ברצוני לשאול האם מותר לבת או לבן לרחוץ את אביו ולראות את ערוותו?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם המדובר הוא במציאות שיש אב קשיש ויש צורך לרחוץ אותו או לסייע לו מפאת מוגבלות וכדומה אז יש לעשות זאת בצניעות בכדי שלא תראה ערוותו לעיני בניו.כגון לרחוץ מתחת לסדין שמסתיר וכדומה.
והפוסקים התירו לרחוץ לבן עם אביו בבית מרחץ רק אם הוא מכוסה .כפי שמובא בקיצור שולחן ערוך סימן עב סעיף יג:
"אסור לרחוץ עם אביו וחמיו ובעל אמו ובעל אחותו. ובמקום שנוהגין לכסות ערותן בבית המרחץ מותר, וכן התלמיד לא ירחוץ עם רבו ואם צריך לו שישמשנו מותר."

ומי שרוצה להרחיב כדאי לו לעיין בשו"ת מנחת יצחק חלק ד' סימן סב.

בברכה,

עוזיאל