רווקה שיוצאת עם גרוש פעמיים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/05/09 23:30 יח באייר התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב

יצא לי להכיר בדרך אקראית, בחור נחמד מאד בן 31 ויצא לנו לדבר, וממש נכנסנו לענינים רציניים, אני רווקה בת23 ודיברנו על כל נושא הדייטים וכו' נושאים שקשורים בגיל הזה, הוא סיפר לי שהוא גרוש פעמיים ויש לו שני בנים שגרים בחו"ל עם האמא שלהם,יצא לנו להיפגש הרבה בתקופה של שבועיים, זאת אומרת הרבה שעות, יש לנו על מה לדבר וכו' התקשורת טובה, מציאת חן גם, העינין שאני לא עברתי את כל הסיפורים האלו ולכן אני מאד תמימה לגבי נישואים וכו' שמתחתנים פעם אחת עד הסוף, העניין הוא שאני באה ממשפחה שלא מקבליום עניין כזה בקלות, הסטאטוס מאד משנה, אצלי זה פחות משנה, כי אני מאד בראש ליברלי בקטע הזה,לא משנה מה יביאו לי כל עוד הוא עם הנתונים שמתאימים לי, אז בכיף.

העניין הוא שאני מפחדת מאד מהעניין הזה שהוא גרוש, אנחנו יוצאים בנתיים רק כדי לראות, קודם אם אנחנו נהינים והאופי מוצא חן בעיני השני, הפחד שלי זה לצאת איתו ולהקשר וזה לא יהיה נכון, שאלתי היא: האם יש לי ממה לפחד?

האם בתור רב, אבא לילדה רווקה תתן לגיטימציה להיות בקשר עם גרוש למטרה רצינית?..

ואם יש אפשרות ולגיטימציה והמלצה, במה אני אמורה לשים דגש? איך לבדוק את הבחור וכו'?

תודה

רבה

תשובה

שלום וברכה

גירושין אינם מעידים בהכרח על בעיה אצל אחד/ת מהצדדים.
ישנן הרבה סיבות לגירושין, חלקן אכן בעייתיות, אך חלקן הגדול הוא אי התאמה שאינה מעידה על האשיות.

אמנם, יתכן שאכן הסיבה שהוא גרוש היא בעלת משקל שלילי.

לכן, אני מציע לך לבחון את עצמך ואת זוגך האם ישנה ביניכם התאמה שכלית, התאמה רגשית והתאמת צפיות לעתיד.
במידה ואלו קיימים, ואת אוהבת אותו, דברי איתו בכנות על מה שמפריע לך.
דברו יחד על הגירושין שהיו לו, על מה שהוא עבר.
תני לו גב ותחושה שאינך בודקת אותו אלא מנסה להכיר אותו, כפי שאכן את עושה.
בדקי את מידת הקבלה שלו את החולשות שלך, כיצד הוא מגיב במצבים מורכבים יותר.

בסופו של דבר את צריכה להחליט בזה, על פי ניתוח שכלי ועל פי הרגש והאינטואיציה.

אני מכיר זוגות שמחים ומאושרים שנישאו בנישואין שניים. אך את צודקת שיש לדבר עם זוגך על העניין המטריד אותך.

בהצלחה רבה