רודף

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 17/03/14 13:16 טו באדר ב'

שאלה

מה דינו של אדם שרודף חבירו מבחינה כלכלית ופוגע בפרנסתו ופוגע גם בפרנסת אישתו ומנסה שיקחו את ילדיו? חושב כל הזמן איך להזיק לחבירו

תשובה

שלום.
אינני יודע מה הכוונה בשאלתך "מה דינו?".
מה אפשר לעשות לו? התשובה היא: שום דבר.
אבל אם תחשוב יותר לעומק, הרי אנחנו מאמינים כי הקב"ה הוא שופט צדק, ומנהיג את העולם ביושר ובצדק, כמו שכתוב בתורה: "אל אמונה ואין עוול, צדיק וישר הוא", וירמיהו אומר על הקב"ה: "אשר עיניך פקחות על כל דרכי בני אדם, לתת לאיש כדרכיו וכפרי מעלליו".
אז אם הסבל שלך מהאיש ההוא, טין לו סיבה בהתנהגות שלך, הקב"ה יחזיר לך ולכל בני משפחתך שסבלו בגלל אותו האדם, בעולם הבא את כל הטוב שמגיע לך באמת, ואתה תהיה מאושר שסבלת בעולם הזה, ובזכות הסבל בעולם הזה יש לך כל כך הרבה שכר בעולם הבא.
ואותו אדם שעושה לך צרות, ואולי הוא שמח וטוב לב בעולם הזה, הוא יקבל את כל מה שמגיע לו בעולם הבא, והוא "יאכל את הלב" על כל מה שעשה לך בעולם הזה...