קשה לי עם אמונת חכמים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/03/06 13:31 טז באדר התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום ,

אשמח אם תוכל להביא לי שמות של ספרים שאוכל לעיין בהם כדי שאוכל לחזק בי את האמונה בדברי רבנים והצורך ללכת אחר פסיקותיהם ..זה יוצר אצלי קושי רב בעשיית המצוות ..

ד"א אני ב"ה לומדת השנה במדרשה כך שספרים יש לרוב ...

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

חכמים הם לא אלוקים והם יכולים לטעות. המעלה שלהם היא אם הם מנסים להיות נקיים נטולי אינטרסים, ואפילו אם הם לא ממש מצליחים להיות לגמרי נקיים - אם הם יותר נקיים מהסביבה - שווה לשמוע מה יש להם לומר.

המעלה השניה שלהם הם למדו הרבה מתורת אלוקים והם מעבירים אותה בצורה היותר נקיה שאפשר. אם הרבנים הם כאלה - לפעמים הם זוכים גם לסייעתא דשמיא וזה דבר חשוב ביותר.

זכרי רבנים הם לא אלוקים. והם יכולים גם לטעות. אבל בגלל שתי המעלות שכתבתי לך לפני כך בהחלט כדאי לשמוע מה יש להם לומר.

אין לי כעת רעיון על ספר בענין זה אולי הכוזרי מדבר על תורה שבעל פה ומסביר ואתה. גם בספר אמונות של הרב הס ראיתי פעם מאמר יפה על זה. וגם כאן באתר יש תשובות יפות על זה.

בהצלחה