קבלת כלים להצלחת נישואים בין מסורתי לדתיה מבית

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 18/07/06 12:55 כב בתמוז התשסו

שאלה

שלום רב !

אני בחור חילוני מסורתי בעל זיקה עמוקה לדת,הנמצא בקשר רומנטי עם בחורה דתיה מבית מזה כשנה ויותר.

קשר זה לווה בהמון חששות לגבי הצלחת נישואין שכאלו,אך עם זאת אהבתנו חזקה ואיתנה מאין כמוה ואני מחוברים מעבר לרמות אהבה,אלא ממש ברמה נפשית...

ניסינו אף להתנתק ולפנות כל אחד לדרכו,אך כל פעם מחדש התנקזנו אחד לתוך השני....

על כן החלטנו להתחתן ואנו מעוניינים לקבל ייעוץ ותמיכה על מנת לקבל כלים הכיצד ניתן לעשות זאת וכיצד ניתן להתגבר על הפערים...

אנו אף מעוניינים בפגישות קבועות עם רב פתוח שיתמוך ויתן לנו כלים לכך....

תודה רבה לכולכם....

תשובה

בניית משפחה, כאשר יש פער בין דפוסי החיים של שני בני הזוג- אינה דבר פשוט, מה גם, שמדובר בדפוסי חיים שיכול להיות שבשביל אחד מבני הזוג חשובים ביותר. החלטה בכיוון זה, מחייבת חשיבה עמוקה מאד, ומודעות לכל תחומי החיים בהם צפויות שאלות להתעורר. איזו "דמות" תהיה לשבת: איך יראה "שולחן השבת", למה ינוצל הזמן הפנוי, וכו', לאיזה בית ספר ילכו הילדים ללמוד (דתי או לא?) וכו'. ראוי אכן להפגש עם רב, שצריך להיות "נגיש" לכם גם מבחינה גיאוגרפית, וגם מבחינה מנטלית. אולי כדאי שתפנו לארגון "צהר" (יש אתר אינטרנט) ושם תוכלו למצוא אוזן קשבת. בהצלחה!