צפייה ישירה וקריאה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 16/11/11 14:50 יט בחשון התשעב

שאלה

מותר לראות סדרות שחלקם שודרו בארץ בצפייה ישירה? למשל יש סדרה ששודרה עונה 1 שלה שאני רוצה לראות ויש אתרים שנותנים לראות אותה בחינם אבל רק לארה"ב.. זה גם מונע ממני להגיע לשעמום ובסוף אפילו מונע ממני שז"ל..

2. מותר לקרוא מנגות ( קומיקסים באנגלית) ולהזמינם מחו"ל?

3. מותר שהחוטים של התפילין ייגעו ברצפה?

תודה רבה

תשובה

בעזה"י

שלום,

1. בעקרון סדרות שהועלו לאינטרנט על ידי אתר של רשת שידור כזו או אחרת באופן רשמי- כנראה שזה על דעת היוצרים ועל דעת בעלי הזכויות ואין בעיה לראות.
סדרות באתרים פיראטיים הם יותר בעייתיים.
יש שסוברים שאם אין אפשרות לרכוש את הסידרה או דיסקים שלה וכו' והיא כבר לא משודרת הרי שאין בכך הפסד לבעלים של הסדרה ויש מקום להתיר.
יש פוסקים שפוסקים להחמיר בהעדר רשות הבעלים.

2. לא הבנתי מה הבעיה בקריאת הקומקסים- אם הם נועדו בשביל מרגוע הנפש ואינם כוללים דברים בעייתים (ערכים מעוותים, קללות, אלימות מוגברת, תכנים מיניים או תמונות לא צנועות וכו') לכאורה אין בעיה,
אך שוב - אולי לא הבנתי את השאלה.

3. לכתחילה יש להקפיד שלא.

בברכה
אור