צום

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 29/07/12 02:18 י באב התשעב

שאלה

שבוע טוב!

אני חוזרת בתשובה,נוהגת כמנהג הספרדים ויש לי מספר שאלות:

1.רציתי לדעת האם מותר לקרוא תהילים בצום ט'באב,יש לציין כי אני קוראת כל יום את הפרקים של אותו היום ביחס לחודש.

2.במשך שנים אנו לא אוכלים בשר ביציאת צום ט' באב ואבי היה בשיעור תורה בו נאמר שאין איסור מוחלט.אנו נוהגים כמנהג הספרדים. מה נכון לעשות?האם מותר לאכול בשר בצאת הצום?

3. האם יש חובה להפריד פלסטיקים של בשר וחלב? האם פלסטיק בולע, אם כן אני לא יודעת מה לעשות,לשנות עניין זה בביתי יהיה קשה מאוד ומלווה במתחים רבים

4.אני סטודנטית וביום שלישי יש לי מבחן.מותר ללמוד למבחן בצום?

5.בתפילת שחרית בצום, האם יש להוסיף בתפילת 18 תפילה מסויימת של תחנון!?

אשמח אם שאלותיי לא יפורסמו באתר.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

1. אחר חצות היום
2. לא אוכלים בשר עד מחר בבוקר
3. צריך להפריד, אסור להשתמש רק מה שמשתמשים בו בחם.
4. עדיף שלא, אם אין ברירה אז אחר הצהריים תלמדי

כל טוב