צום תשעה באב.

חדשות כיפה מכון שלזינגר 21/07/04 01:33 ג באב התשסד

שאלה

עברתי היום, יום שלישי ניתוח לעקירת שן בינה. כרגע יש לי תפרים בפה, ואני לוקחת כדורים נגד כאבים ואנטיביוטיקה. א. האם אני יכולה ללכת להוציא את התפרים בתשעה באב עצמו? ב. האם אני יכולה לצום בתשעה באב?

תשובה

שלום רב!
שאלתך התקבלה במכון שלזינגר והנה תשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין:
אם יש הכרח להוציא התפרים בט' באב - מותר.
לא ברור מהשאלה: מה מה הסיבה לאנטיביוטיקה? כמה זמן יש צורך בנטילתה? מהי האנטיביוטיקה? ומה החיוניות שלה 7 ימים אחרי עקירת השן?
שאלות אלה צריך לברר קודם כל עם הרופא המטפל, ואז, אם נשארות שאלות יש לחזור לרב לברר אותן.