צום לחולה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 07/08/03 04:10 ט באב התשסג

שאלה

אדם שעבר את המחלה הדיועה ועבר ניתוחלפני כחמש שנים , ובניתוח נכרתו לו בלוטות הלמפה בצואר וכן חלק מבלוטת התריס ובשל תרופות שהוא צריך לקחת באופן קבוע נגרם נזק לראייה שלו עד כדי כך שהוא מאבד את הראייה שעינייו עם הזמן.

מה דינו בצום?

הרופאים אומרים שבנושא העניים ששניהם נפגעו מחייבים ניתוח שלא בהכרח יועיל.

האם חולי העניים הזה מעמיד אות בגדר חולה שיש בו סכנה או בגדר של פיקוח נפש?

תודה

תשובה

צריך להתייעץ עם הרופאים האם הצום מסכן את החולה, ובמידה שכן אסור לו לצום.