צום במניקה -דחוף

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 04/08/03 09:09 ו באב התשסג

שאלה

בס"ד

לצוות המשיבים שלום רב וברכת ד'

אישתי ילדה לפני מעט יותר מחודש וברוך ד' היא מניקה באופן מלא והילד לא מקבל כל תוספת. האם חובה עליה לצום בתישעה באב כפי פשט דברי המחבר או שעליה לשתות ואולי אף לאכול? אם עליה לאכול האם כבר מהתחלה או שבכ"ז תתחיל לצום עד שיקשה עליה? אם הבנתי נכון את דברי הרב בשו"ת הטלפוני בערוץ 7 הרב אמר שאישה שתינוקה ניזון רק מהנקה יכולה וצריכה לשתות,אם זה נכון למה התכוון השו"ע בדבריו.

אודה על תשובתכם

בברכת התורה י. לוין

תשובה

שלום רב.
לדעת הגר"מ אליהו שליט"א מינקת המניקה באופן מלא פטורה מלצום, לכן אישתך פטורה מן הצום אבל גם עליה מוטלת החובה להתאבל על ירושלים.
בברכה,
צבי קוסטינר.