פתרון פלא לגמגום....?!

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/12/07 01:55 כא בטבת התשסח

שאלה

בעזהי"ת

חברים יקרים, השלום והברכה

אני בחורה מגמגמת באמצע שנת ה-21 שלי. אני זוכרת שכתבתם פעם על הנושא, וזה היה ממש מחזק- אבל אז הייתי בתקופה שהגמגום היה זניח יחסית לדיבור ויחסית זרמתי עם כולם וכולם זרמו איתי.

עכשיו אני נמצאת בתקופת השפל שלי, במצב שבו לוקח לי מלאאא זמן כדי לבטא את עצמי ואת הרצונות שלי מהסובים אותי.

התחלתי ללמוד השנה, והגמגום ממש השפיע עליי בצורה נוראה, לא יכולתי (וגם עכשיו לא) לתקשר ולהתחבר עם חברי לכיתה.

כאן מגיעה השאלה שלי- ראיתי לא מזמן כתבה ענקית בעיתון "בשבע" על בחור אחד שנקרא 'אורן זרזיף'(משהו כזה, אם אני לא טועה..) שעובד על האדם בעזרת התת מודע. ואנשים שהלכו אליו חולים עם נגעים שונים למיניהם יצאו ממנו בריאים ושלמים, אז חשבתי גם לנסות את מזלי אצלו. ראיתי תמונה של אחד שנתרפא על-ידו בחור דתי.- נכון שלא צריך ללכת עיוור ולומר "אם הוא עשה כך- וודאי מותר". אבל זה ממש קורץ לי התרופת פלא הזאת...

קלינאי תקשורת לא עושים לי טוב-וגם גובים מלא כסף- לא לעניין.

וכמובן שהתפללתי בלי סוף על העניין הזה,

תודה לרב ושבוע מבורך!

תשובה

ב"ה

שלום,

אינני מכיר את השם שהעלת.
ככלל - חשוב להמנע מכישוף ומעובדי עבודה זרה.
ובכלל, גם אם יש לו כוחות אסור להשתמש בכוחות של בעלי אוב וידעונים.

לכן, לא ראוי ונכון להשתמש בכוחות כעין אלה.

יחד עם זאת, אם את חשה שרק מכאן תצמח הישועה, אינני חושב שנכון יהיה לאסור את הדבר מעיקר הדיןכל עוד אין אמונה באיש וכו'.

בברכה נאמנה,
ובתקווה
שמצבך ישתפר במהרה,

שי