פתרון חלום

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 10/08/11 20:47 י באב התשעא

שאלה

שלום רב, אני בהריוני השלישי וכבר לקראת לידה, השבוע חלמתי על אמי שנפטרה לפני 12 שנים כאשר לא חלמתי עליה שנים רבות, בחלום ראיתי אותה אופה לחם בביתנו הישן ושאלתי אותה מדוע אפית אני כבר קניתי והיא השיבה לי שחשוב לאפות. ואז ביקשה ממני לאסוף את כל הסידורים שיש לי בבית ולהביא לה. החלום לא נותן לי מנוחה כי איני מבינה את פשרו אשמח אם תעזרו לי

תשובה

בעזה"י

שלום,

לפעמים חלומות קשורים לדברים שאנו נפגשים עמם ביומ-יום ולפעמים הם נובעים ממקום פנימי ומדריך.

האדם שיכול לדעת הכי טוב מה משמעות החלום- זו את.

אולם כמה נקודות למחשבה.
ראשית, איני חושב שמדובר בחלום רע, כך שאיני חושב שיש מה לדאוג ממנו.
שנית, יש לחשוב האם יש מנהגים שקבלת בביתך וזנחת ואולי בתוך תוכך את יודעת שאת רוצה להמשיך ולדבוק בהם? האם יש משהו שאפשר לשפר בתוך הבית? במערכת הזוגית או המשפחתית?
האם משהו שקשור לרמה הרוחנית או התורנית של הבית?

שלישית, סגולה טובה ללידה קלה ובכלל לברכה לבית- לאפות חלות לשבת ולהפריש מהן חלה (לשם כך יש לאפות חלה מכמות בצק קצת גדולה, פרטים על "הפרשת חלה" אפשר למצא כאן באתר ובכלל באינטרנט).
אני ממליץ גם בשביל המצווה, גם בשביל השקט הנפשי, גם בשביל הסגולה וגם בשביל עונג וכבוד שבת לעשות זאת לפחות פעם אחת לפני הלידה.

ברכה והצלחה
אור