פסוקי דזמרה, למה?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 23/06/05 13:19 טז בסיון התשסה

שאלה

יש לי בעיה די רצינית עם פסוקי דמזרה, ממה שהבנתי וניסיתי ללמוד בבעניין הם באים בתור הכנה לתפילה, ושנבין את גדולתו של הקב"ה בעולם, אך לי זה עושה הרגשה אחרת לגמרי, אני לא מתחבר לזה בכלל ואם אני עייף, הגיוני מאוד שאני ארדם בקטעים האלה.. אז אולי עדייף שאני אתכונן לתפילה בדרך אחרת.. אולי לימוד תורה או מוסר או משו אחר יש כ"כ הרבה דרכים להתכונן לתפילה ולהבין את גדולתו של הקב"ה למה דווקא בדרך זו, שאני כ"כ לא מתחבר אליה ובעניין אחר... מדוע לתפילה מנחה וערבית אין הכנה??

בתודה מראש אליאב

תשובה

בע"ה
שלום רב,
קודם כל, גם למנחה יש הכנה - "אשרי"!ולערבית יש את קריאת שמע וברכותיה ! נכון שלתפילת שחרית יש את שתי ההכנות ובאורך, וזאת משום שזו הכנה לתפילת היום באופן כללי.
בנוסף, על פי הסוד תפילת שחרית בנויה בסדר של כניסה דרגה אחר דרגה מעולם החוץ אל העולם הפנימי של קדש הקדשים, של תפילת שמונה עשרה , ובמסגרת זו המשל לפסוקי דזמרא הוא האולם שממנו נכנסים אל ההיכל. מדוע נבחרו דוקא פרקים אלו - כדאי לעיין בספר "נתיב בינה" או ב"עולם התפילות" - שם ישנם הסברים שונים.
ברכה , שבת שלום,
אליעזר