פחד

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/07/10 15:23 יז באב התשע

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב.

הציעו לי מישהו להיפגש איתו ,ואני ממש פוחדת ,אני פוחדת שאני עדיין לא מוכנה ,אף פעם לא יצאתי/דיברתי עם בנים וקשה לי להפתח .

אני לא יודעת מה לעשות,בכלל אני לא יודעת על מה מדברים בפגישות במיוחד בפגישה ראשונה אשמח לעצה ,תודה מראש

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א.כתבת שאת פוחדת מהפגישה, על זה נאמר: תמיד יש את הפעם הראשונה,
פחד מהלא נודע, איך יהיה ומה יהיה והאם בכלל אני מתאימה.
גם ברגשות צריך לעשות סדר,תבררי לעצמך אם יש איזה עניין ספציפי שגורם לך את הפחד, ואם לא מצאת אז צריך לקפוץ למים...

ב.לפגישה הראשונה לא צריכים להציב מטרות גדולות , דבר אחד שחוב שיהיה לכם נעים ביחד, ושיהיה המשך למפגש, (כמובן רק אם זה שייך....).
לא מוכרחים להגיע לפתיחות גדולה בפגישה הראשונה,(הבושה מבורכת כשהיא במידה),
הפתיחות מתפתחת עם התקדמות הקשר,גם לא חייבים להגיע לריגוש גדול בהתחלה.

ג.תכיני לעמך כמה דברים שהיית רוצה לדבר עליהם ולשתף, תדברי על מה שמענין אותך, גם אם לא תצליחי יש עוד פגישות.
יתכן שיהיו מצבים של שתיקה,קצת מביך אבל זה לא מעיד על משהו לא בסדר,לא לא חייבים למלא את כל הפגישות במלל רצוף.

חוץ מזה,את יכולה גם להשאיר לו קצת עבודה, אולי הוא יותר מנוסה בעניין...

ד.הכי חשוב ללכת רגועה ונינוחה עד כמה שאפשר.

שיהיה בשעה טובה,

בברכה,

דני ארגמן.