על יישוב ארץ ישראל

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/07/01 18:29 ד באב התשסא

שאלה

חברה שלי שהיא "ברסלבית", אמרה לי כי אנו איננו בארץ ישראל. אנו חושבים שאנו בארץ ישראל, אך באמת מלאכים מחזיקים אותנו באויר, כדי שלא נטמא את ארץ ישראל. כיצד יש להתייחס לטענה זאת?

תשובה

שלום לך,
התורה שנתן הקב"ה ניתנה לנו בני האדם, ולא למלאכי השרת, כדי שנקיים אותה בגופנו בעולם הזה הגשמי.
אחת המצוות החשובות בתורה היא מצוות יישוב ארץ ישראל, שהיא מצווה השקולה כנגד כל המצוות.
כל יהודי שחי כאו בא"י זוכה לקיים את המצווה החשובה הזאת.
אם יש חטאים - כמובן שצריך לחזור בתשובה ולתקנם, אך אין זה מבטל את הזכות והחובה המוטלת עלינו לגור וליישב את ארץ ישראל בפועל ממש (במדרש איכה ג,ז מובא: "בית ישראל יושבים על אדמתם ויטמאו אותה" - אמר הקב"ה הלואי יהון בני עימי בא"י אף על פי שמטמאים אותה . - עד כדי כך גדולה מצוות יישוב הארץ. עוד בבאור העניין מומלץ לעיין בספר "אם הבנים שמחה של הרב יששכר טייכטל הי"ד, עמ' קפג-קפז).
בכתבי ר' נחמן מברסלב יש דברים עמוקים מאד שצריך לגשת אליהם רק לאחר שנים רבות של לימוד אמונה בהיקף ובעומק ובניין אישיות מוצק וטהור, אחרת עלולים להגיע לטעויות רבות ולהבנות לא נכונות בדבריו.
בברכה
חברים מקשיבים