על אמונה...

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/09/04 18:13 כא באלול התשסד

שאלה

כבוד הרב שלום,

בדיוק ברגע חזרתי משיחה מאוד נסעת עם חילוני הוא שאל אותי הרבה שאלות שלא ידעתי לענות לו אמרתי לו שהכל בא מהלב ומהנשמה.. רציתי לדעת אם זה נכון מה שאמרתי לו והסברתי לו הוא חושב שאני מפספסת הרבה דברים בחיים שלי... זה נכון? הדת גורמת לנו לפספס הרבה דברים? הוא גרם לי לספק כל-שהוא..

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה
כל החיים כולם הם חיים של בחירה. בשעה שאת קוראת תשובה זו את לא שותה כוס קפה. אין לראות דבר זה כ"פספוס" שתיית הקפה, כי אם כהכרעה על דמותך ועל דרכך.
בוודאי שאדם מאמין מחליט כי יש דברים שהוא נמנע מלעשותם, בשל העובדה שהם לא נכונים או לא צנועים או לא כשרים וכדו'. האדם החילוני יראה זאת כ"פספוס". ברם, אין מדובר בהחמצה, כי אם בבחירה לחיות באורח חיים עמוק של אמונה, ושל קשר לריבונו של עולם. לקשר זה יש כללי התנהגות וכללי המותר והאסור, ואנו חיים לאורו ובונים דמות מלאה של אדם.

כל טוב וגמר טוב