עזרה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 06/10/11 21:44 ח בתשרי התשעב

שאלה

יש לי חבר טוב בהוא בן 16 והוא קרוב משפחה שלי בכל מקרה הוא לומד בישיבה שחורה הוא אומר לי שהוא רוצה להיות דתי לאומי כנראה שהוא חשוב שלהיות דתי לאומי זה עם הקלות בכל מיני דברים מסוימים אני בעמצמי דתי לאומי לא אומר שזה לא טוב שהוא אומר את זה אבל הוא טוען שאבא שלו ואמא שלו לא יכולים להעיר לו על בנות כי הם היו חברים 3 שנים ולטענתו לא שמרו נגכיעה ולדעתו עשו דברים גרועים יותר ככה הוא אומר לכל המבוגרים שהם לא יכולים לחהך אותו ובכל מקר הוא אומר לי אם תמשיך ח לחפור וזה ואם אתה לא תצא עם בנות עכשיו על מנת להשתפשף ורק אז תצא לשידוכים אף אחת לא תרצה אותך הוא אומר לי שאני סמרטוט כי אני רגיש וכי כתבתי שצריך שבעל צריך לפנק את אישתו הוא אמר לי כזה בצחוק אחריי עשרת ימי תשובה אני אתחיל לפעול ו לע מנת לקבל נשיקה ראשונה אני מפחד שהוא יחזור בשאלה וכל החברים שלו הם לא דתיים אלא חלקם שבבניקים או שלא אבל הם דתים שעזבו את הדת וכולם מש ישיבות שוחורת מה לעשות על מנת להציל אותו הוא אםד טוב אבל אני מפחד שהוא יחזור בשאלה האם א יש צדק לחשושתי ? ואמרתי לו שיתחזק וזה והוא אמר לי שתשתוק את עדיין לא שומר עיניים ע כמו שצריך אתה גולש באתרי תועבה ואל תגיד להורים שלי שיש לי ידידות מובן לך הכי פגע בי שהוא אמר לי שאם אני אכתבו משהו שיריגז אותו בפייסובק אגידל בחרים שלו הוא יפרסם שאני גלשתי בתארי תועבה ויגיד למשיה שאהבתי שאני אוהב אותה מה עושיןם ?

תשובה

בעזה"י

שלום,

מאד אכפת לך מהחבר שלך- וזה מרגש ויפה.
זה מלמד על רגישות גדולה שיש בך וגם על אהבת ישראל ואהבת הזולת.
כולנו משתדלים ופועלים לקדש את ה' בעולם, לקרב את הקב"ה לארץ ואת הארץ לקב"ה.
כולנו רוצים לראות את המשפחות שלנו וההורים שלנו והאחים שלנו (אלה הגנטים ואלה הרוחניים) יותר קרובים, יותר מחוברים יותר אמיתיים.
טוב שאתה רוצה לתקן ולקרב- אבל לא תמיד אפשר בכל מקום ובכל עת.
יש דברים שאנחנו יכולים לעשות והקב"ה רוצה שנעשה, אך אדם צריך לדעת שלא הכל מוטל עליו והקב"ה לא מצפה ממנו לעשות דברים שהוא לא יכול לעשות אותם!
"לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין להבטל ממנה".

נכון שאיננו בעלי חורין מעבודת ה' ומהתיקונים שהוא רוצה ומבקש שנעשה בעולם- אך גם לא עליך המלאכה לגמור- יש דברים שה' לא מצפה שנעשה...

יפה שאתה רוצה לעזור לחבר שלך, אבל אני לא בטוח שזה תפקיד שמוטל עליך. אני לא בטוח שהחברות שלכם עוזרת לו יותר ממה שהיא פוגעת בך. ובמקרה כזה אולי צריך לשקול לא להיות עמו ביחסים הדוקים כל כך.
יש אנשים שאנחנו יכולים לקרב, ויש אנשים שאחרים אמורים לקרב אותם.
אני לא לגמרי בטוח שזה התפקיד שלך להציל אותו. משום שאני לא בטוח שיש לך את הכח לעשות זאת.
יש דברים שיש להשאיר לרבש"ע להוביל גם אם אינני בטוח לאן ה' יקח אותם.

אם אתה מרגיש שאין לך את הכוחות הנפשיים והרוחניים להתעסק עם החבר -אולי זה בגלל שהקב"ה לא מייעד לך את ההתמודדות הזו.
במקרה כזה אולי כדאי קצת להתרחק ולהתנתק ממנו.

ה' מייעד לך בוודאי עוד משימות רבות וחשובות, אך כשם שמקבלים שכר על הדרישה כך מקבלים שכר על הפרישה וכשם שצריך לדעת לאן ללכת כך צריך לדעת לאן לא כדאי ללכת.

בברכה,
אור