עומר

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 13/04/07 11:37 כה בניסן התשסז

שאלה

כבוד הרב קדוש שלום וברכה..!

דבר ראשון-תודה רבה על הכל!זו עבודת קודש,תבורכו מפי עליון!

רציתי לדעת האם מותר לשמוע מוזיקה בעומר אך ביום שישי,כלומר בכל ההכנות לשבת וכו'..

זה נותן יותר מצב רוח,אווירה יותר מהנית.

אשמח לקבל תשובה במהרה..!!

ושוב ישר כוח על מה שאתם עושים!

אין לכם מושג כמה זה עוזר..!!

אלינור.

תשובה

הגדר הנזכר בפוסקים הוא שאסור ריקודים ומחולות. ערוך השלחן מוסיף שקל וחומר שאסור לנגן בכלי שיר.
מוסיקה ברדיו היא לא ממש כלי שיר אך אם היא גורמת לך מצב רוח של שימחה יש להחמיר. מצד שני סתם מוסיקת רקע ששומעים בנהיגה וכדומה מותרת.