עדשות בשבת

חדשות כיפה מכון שלזינגר 18/08/04 13:15 א באלול התשסד

שאלה

שלום

רציתי לדעת איך לנהוג ואת דעת ההלכה בנושא עדשות מגע רכות וקשות

האם יש בעיה של מלבן כאשר משרים אותם בתמיסה בלילה

האם הם כמו כלים או בגדים

אם אפשר לקבל תשובה מפורטת

תודה רבה

תשובה

שלום רב!
שאלתך התקבלה במכון שלזינגר.
להלן תשובתו של פרופ' אברהם ס. אברהם:
נא לעיין בנשמת אברהם ח"ה עמ' כ.- או"ח סי' שכא (לצפיה בנשמת אברהם לחץ כאן) לדעתו של הגרש"ז אויערבאך זצ"ל מותר להכניסן לחומר משמר בשבת. אך אם העדשות נשארו בחוץ עד שכבר נתייבשו אין לשימן שוב בחומר הנ"ל כי אז אולי יש בו משום תקון מנא. לא שייך בהם איסור מלבן כי יש להם דין כלי.

מידע נוסף ומאמרים בנושא ניתן למצוא באתר מכון שלזינגר www.medethics.org.il