עגיל בטבור

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 02/08/09 02:17 יב באב התשסט

שאלה

יש לי שאלה , אני מקווה שתהיה תשובה ברורה עד כמה שאפשר .

אז ככה :

קוראים לי דנה ..

אני כ"כ רוצה לעשות עגיל בטבור !

רוצה את זה מאוד , יותר מדי .. \:

עכשיו.. הקטע הוא שאני רוצה את זה בשבילי

לא להראות לאף אחד , לשום בן .. אני אפילו הפסקתי ללכת עם בגד ים אני שומרת שבת , ברוך השם מנסה כמה שיותר להחזק ולשמור .

אבל אבא שלי זאת הבעיה , אבא שלי אומר שיש הלכה שאוסרת על לחורר את הגוף - עגיל בטבור.

יש הלכה כזאת ? ..

כי אם יש הלכה שאומרת שזה לא צנוע אז זה לא מתאים כי אני לא אראה את זה לשום בן ומצידי גם שחברות ואחיותי לא יראו .

אני רוצה את זה בשבילי, אבל אני לא רוצה לשבור לאבא שלי את המילה וכבר אין לי כוח להתכווח איתו , כי יוצא לי להחצף בקטנה ואחר כך אני מתחרטת . מזל שהגעתי לפורום הזה.. מקווה שיש תשובה והסבר ברור , תודה בכל מקרה .

תשובה

בס"ד

שאלתך מורכבת וצריכה התייחסות מכמה היבטים:
א. האם מותר לאדם לחבול בעצמו
ב. מהי צניעות
ג. מצוות כיבוד הורים

א. ברור הוא שאסור לאדם לחבול בעצמו בכל צורה שהיא, אבל בנושא של עגילים וכד' יש כבר מי שהתיר. ולכן מבחינה הילכתית הכלל הוא לענ"ד המקל יש לו על מה שיסמוך והמחמיר תבוא עליו ברכה.
אולם כל מי שעושה חורים בגופו עליו לדעת שכל נקודה בגוף אחראית ומפקדת על אבר פנימי או אחר וההשפעה ניכרת לפחות בהתחלה, כגון: המקום בו עושים עגילים באוזניים משפיע ישירות על העניים וכד'.
לכן מי שעושה זאת עליו לקחת בחשבון שהוא מאבד נקודות שבהם הוא יוכל לטפל ע"י דיקור סיני למשל.

ב. צניעות היא לא רק מה יראו אחרים או לא יראו!
צניעות היא דרך חיים והיא קשורה אל כל אחד ואחד בכל מקום שהוא, גם לבד בחדר חשוך. מכאן שהצניעות אינה איך אני נראה אלא איך אני מרגיש ומתנהג. לכן את חייבת בינך לבין עצמך ללבן את הנושא (או אם מבוגר שאיתו/ה את יכולה לדבר) למה את כ"כ רוצה את לחורר את טבורך אפ' על חשבון התחצפות לאביך (ואולי זה חלק מההתנהגות הלא צנועה שהפירסינג הוא רק סממן לכך?).

ג. אינך רשאית בשום פנים ואופן להתחצף לאביך ו/או להמרות את פיו, בטח ובטח שלא לדבר כזה.
אני ממליץ לך לקרוא על הנושא של כיבוד הורים, ואולי אפ' לקבוע לעצמך לימוד קבוע של הלכות כיבוד הורים (יש למשל ככרך של ה"ילקוט יוסף"), ואז תראי שממש לא שווה להתנגח עם הוריך בגלל נושא כזה של עגיל בטבור, למרות שלך זה נראה כרגע כדבר שהוא ברומו של עולם.

בהצלחה!