סעודת ראש חודש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/03/16 04:08 כו באדר א'

שאלה

קראתי שמנהג יפה לעשות סעודת ראש חודש עם 2 ככרות לחם.

שאלות:

1. האם מדובר גם 2 ככרות גם בארוחה בערב וגם ביום?

2. האם ארוחת ערב ראש חודש חייבת להיות אחר צאת הכוכבים ואחר תפילת ערבית?

3. האם ארוחת היום של ראש חודש צריך להיות עד צאת הכוכבים או עד פלג המנחה או זמן אחר כלשהו?

4. האם יש ברכות או מנהגים מסויימים בארוחות של ראש חודש? (כי לא מצאתי לכך אזכור בספר הלכות שאני קורא - הבית היהודי)"

תשובה

כשמדובר על סעודת ראש חודש הכוונה ליום. מאחרי שחרית ועד לשקיעה.
עיקר סעודת ראש חודש היא להוסיף מאכל מעבר למה שרגיל ביום חול רגיל. ולא חובה לעשות זאת עם לחם. אך זה אכן ראוי, ומעיד על כבוד ראש חודש.