סעודת ליל שבת

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 29/10/15 12:11 טז בחשון התשעו

שאלה

10185# בספר אורות ההלכה, עמוד 265, סימן נה – סעודת ליל שבת, הלכה כח, כתוב "לחם חתוך – אם שאוחז הפרוסה עולה הכיכר עמה, נחשב שלם לעניין "לחם משנה". ואם אין הכיכר עולה עמו, נחשב ללחם פרוס, ואין יוצאים ידי חובת "לחם משנה" – צריך הסבר לכל הנושא הזה, ומה זה הכיכר עולה עמה?

תשובה

הכוונה שכשאתה מחזיק בחלק של הלחם, ומעלה אותו, כל הלחם עולה איתך. (שהרי אם תחתוך את הלחם באופן עמוק. אם תרים אותו אזי הלחם "יתקפל" לשנים, ולא יעלה כאחד).