סעודת הודיה בספירת העומר

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 11/04/12 11:47 יט בניסן התשעב

שאלה

מועדים לשמחה!

בי"ד אייר יימלא בע"ה שנה להנצלות שלי מתאונת דרכים שבה הייתי בסכנת חיים. אני מעוניינת לערוך סעודת הודיה. האם מותר לעשות אותה בו ביום למרות שזה ספירת העומר? , אילו מנהגים מיוחדים לסעודה זו?, האם יש פרקי תפילה/תהילים שיש לקרוא?. אני רוצה גם להעמקי את הלימוד שלי על חשיבות הסעודה בשבועות הקרובים שלפני הסעודה- לאילו מקורות עליי לפנות? ושאלה אחרונה, אני רוצה בסעודה הזו לערוך איזושהי פעילות שיהיה בה עניין לפרסם את שמו של הקב"ה ולתת צדקה. האם סעודת אמנים והפרשת חלה יכולות להכלל בכך?

סליחה על ריבוי השאלות.

תודה רבה!

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

ראשית, הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו.

לגבי מועד החגיגה, הואיל ואין חיוב לערוך סעודה בו ביום רצוי להזיזה לל"ג בעומר, יום ירושלים או בשנים הבאות ליום העצמאות.
אם אי אפשר בימים אלו אפשר גם במוצאי שבת כסעודת מלווה מלכה (או בשבת עצמה אם אין חילול שבת בסעודה).

אם אין בסעודה ריקודים ומחולות אפשר להקל ולעשות בימי הספירה, יש פוסקים שהחמירו גם במוזיקה.

לגבי התוכן- כל דבר שיביע שמחה מצד אחד ומצד שני הודיה לה' ועשיית נחת רוח ליצרנו- ראוי ושייך.
בכל מקרה ראוי לתת צדקה כדי לשתף עניים בשמחתך.
אפשר לקרא את אחד מפרקי ההודיה בתהילים או את תפילת נשמת כל חי- לפי מה שמביע את תחושתך בצורה המיטבית.

כדאי לעיין בנושא קורבן התודה וברכת הגומל כדי להעמיק בנושא ההודיה והשבח.

בשמחות ובבשורות טובות לעם ישראל
אור