סגולת ישראל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/12/01 08:15 כא בכסלו התשסב

שאלה

מהי סגולת ישראל והאם זה גנטי או תלוי במעשיך?

תשובה

סגולה זה דבר תורשתי ובא גם לגרים שנשמתם היתה על הר סיני.

כל הכח הזה בא לידי ביטוי רק כאשר האדם עושה מעשים נכונים. משל למה הדבר דומה. למי שפותח את הברז על מנת לשתות מים. המעשה הוא תנאי על מנת ליהנות מהמים. אבל המעשה הזה הוא החלק האחרון מתהליך ארוך ומסובך. גשם, חילחול, באר, משאבה, תעלות, צינורות, שעוני מים, ברזים ומערכת אחזקה וכו'.

מי שחושב שפתיחת הברז מביאה את המים לעולם הריהו טועה טעות מרה. כך החושב שהמעשים מביאים את הסגולה - טועה.