נעלי פלסטיק דומים לעור ביום כיפור

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 13/09/13 12:59 ט בתשרי התשעד

שאלה

בס"ד

יש לי נעלים מפלסטיק דומים לעור מותר ללבוש אותם ביום כיפור תודה

תשובה

שלום
אם רגילים לכת אתם ביום יום אסור ולמקל יש על מי לסמוך
נראה שאין לאסור משום מראית עין מפני שידוע שיש הרבה דמויי עור וממילא דעת הרבה פוסקים שאיסור נעילת הסנדל הוא מדרבנן ובאיסור דרבנן יש אומרים שאין לחוש למראית עין, אבל אם הנעל נוחה הגם שבעבר נחלקו הפוסקים לגבי נעליים שאינן מעור, ורוב הפוסקים הורו להקל מכל מקום זה בתקופה שבה לא ידעו להכין נעליים טובות מחומרים שאינם מעור. אבל בדורות האחרונים למדו להכין נעליים וסנדלים טובים מחומרים שונים, ובדור האחרון רגילים רבים מאוד ללכת בהם.

לפיכך, נראה למעשה שלפי כל שיטות הראשונים אסור ללכת בכל סוגי הנעליים והסנדלים שרגילים ללכת בהם בחוץ במקום שיש בו אבנים, גם אם אינם עשויים מעור. אבל מותר ללכת בנעלי בית מבד או בנעלי גומי פשוטות מאוד, שאין רגילים ללכת בהם בחוץ במקום שיש בו אבנים, מפני שמרגישים בהם את קושי הארץ.

ואף שנראה ברור שכך הלכה, ויש לשער שתוך דור כבר לא יהיה מי שיתיר נעליים או סנדלים שאינם מעור, מכל מקום, מכיוון שיש עדיין מקילים אין למחות ביד מי שרוצים לסמוך עליהם.
בברכה אייל משה