נסיעה בטרמפים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/05/02 08:53 כה באייר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

א: האם מותר לנסוע בטרמפים ברחבי יש"ע ובכלל ברחבי הארץ במקום שהסכנה אינה מרובה

בניגוד לרצון ההורים והאם בכלל מותר לנסוע בטרמפים כאשר ההורים מסכימים

ב:האם מותר לענוד את הדיסקית עם שמות החילים החטופים מהצד של קידוש ה' וחיזוק המשפחות

תשובה

ב"ה

אסף ברכה ושלום,

א. התלמוד במסכת קידושין דף לא מבאר שיש מצווה לכבד את ההורים ויש מצווה נוספת לירא מההורים. שנאמר (ויקרא יט', ג') "איש אמו ואביו תיראו", והסבירו ראשונים שמצוות כיבוד היא לגרום הנאה להורים … ומצוות מורא היא בלא תעשה כגון לא לסתור את דבריהם.

כשההורים מבקשים לא לנסוע בטרמפים הרי אסור לסתור את דבריהם, אלא צריך לקיים את בקשתם.

ואם ההורים מסכימים לנסיעה בטרמפים בודאי כוונתם לנסיעה בטוחה עם אדם מוכר וכד', כדוגמת טרמפיאדות מרכזיות לישובים או ביציאה מהישוב בדר"כ ליד הש.ג.

הכלל שכדאי לנקוט הוא שאסור לאדם להכניס את עצמו לסכנה, ואין סומכים על הנס, ואין אומרים לי זה לא יקרה…

ב. מותר לענוד דסקיות עם שמות החיילים החטופים.

בברכה,
עוזיאל