ניתוח להסרת שיער,זריקת דף עם בס"ד,לימוד בחופש

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/08/01 20:26 טז באב התשסא

שאלה

1) האם מותר לעשות ניתוח להסרת שיער?

2)האם כל דף או נייר שכתוב בו דברי חול אבל כתוב בו בס"ד וכדומה צריך לגונזו?

3)כמה שעות בערך עלי ללמוד תורה בחופש?

תשובה

שלום רב,
1) ניתוח להסרת שיער - לנשים - מותר, לגברים - אסור, כיוון שזה מנהג של נשים ויש בזה משום "לא ילבש". אמנם במקומות בהם נשים לא עושות זאת (אף, אוזן וכדו') הדבר מותר לגברים.
2) מותר לזרוק דף עם דברי חול שכתוב עליו "בס"ד".
3) לגבי לימוד בחופש - אין כלל אחיד בדבר. כל אחד צריך למצוא את האיזון הנכון בו יוכל גם לנוח ולהנפש כדי לאגור כוחות לשנת הלימודים הבאה, אך מצד שני לא להתנתק מתורה וגם בחופש לקבוע עיתים לתורה. החופש זו גם הזדמנות להרחבת אופקים, גם בתחום התורני , בכל מיני תחומים ונושאים שענינו אותך , אך במהלך הלימוד הרגיל לא מצאת להם די זמן, כמו אמונה, הלכה וכדו'. כדאי גם לנצל את החופש לדברים חשובים שבמשך שנת הלימודים לא מצאנו להם כל כך זמן, כמו לעזור יותר להורים, לשחק עם האחים הקטנים, לבקר את סבא וסבתא, לעסוק בפעולות התנדבותיות וכדו'.
בברכה וכל טוב
"חברים מקשיבים"