נישואי כהן וגרושה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 17/10/04 19:33 ב בחשון התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני וחברתי מתכוונים לבוא בברית הנישואים בעתיד הקרוב. היא גרושה ושם משפחתי הוא כהן.

כולי תקווה שנמצא רב שיפסוק לקולא ויאפשר לנו להתחתן כדת משה וישראל (ע"י הטלת ספק בכך שאני אכן כהן משושלת אהרון הכהן) - אך במידה ולא - מהן ההשלכות לגבי עתיד הילדים - מה זה "חלל" ? תודה רבה

אוהד

תשובה

שלום וברכה
ישנם לעיתים אנשים הנושאים את השם כהן ואינם כהנים, אם כי זה די נדיר, הדבר דורש בירור מדוקדק לגבי המסורת במשפחתית בענין זה וארץ המוצא.(ישנם מקומות שהיו מצויים אנשים הנקראים כהן ואינם כהנים כגון באנגליה כפי שמעיד הרב וייס זצ"ל בספרו "מנחת יצחק").
אם יש בסיס לכך שאינך כהן תוכל לפנות עם נתון זה לבית דין ולבקש להנשא לגרושה על פי זה.
במידה ולא תוכל להוכיח דבר זה לא תוכל להינשא לגרושה, עם כל הצער שבדבר.
חלל פסול לכהונה ואחת ההשלכות שאם זאת בת (חללה) היא לא תוכל להינשא לכהן גם אם היא רווקה.
בברכה