נישואין בצחוק האם נחשבים?

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 09/07/03 07:06 ט בתמוז התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

לפני זמן מה ישבתי עם 4 ידידים במקום ציבורי

כולנו מבית דתי

אך לא שומרים נגיעה

אחד הידידים לקח את ידי הכניס טבעת לאצבעי ואמר את המשפט הידוע "הרי..."

מאחר והיו יותר מ 2 עדים חוששת אני שאלו נישואים

ברצוני לדעת האם אילו נישואים?ואם כן מה אני עושה בכדי לבטלם

בתודה

.......

תשובה

שלום רב!
לגבי שאלתך האם הקידושין תופסים במקום שהבחור מקדש נגד רצון הבחורה והכל רק בדרך צחוק, ברצוני להבהיר שהתשובה לשאלה הזאת תלויה מאוד בפרטים המדויקים שהיו סביב אותו סיפור , ה"אגרות משה" (של הרב משה פיינשטיין) באבן העזר סימן פ"ב בענף ט' דן באריכות בשאלה זו, מאחר וכל מקרה לגופו עדיף שהתשובה תהיה בהתאם לפרטים המדויקים שהיו ולכן חשוב להבהיר שאל לו למישהו לחשוב שיש כאן תשובה גורפת לכל המקרים אלא לכל מקרה לפי הפרטים המיוחדים לו.
מיכאל ברום