נידה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/07/10 01:33 טו באב התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נשוי טרי ואנחנו מנסים לשמור נידה וטהרת המשפחה ,

אשתי מסורתית הדוקה ושומרת נידה אך לי מאוד קשה עם המצב הנתון היות ואיני חזק מספיק לביצוע הנידה , שאלתי היא האם ישנם דרכים לספק את הגבר בזמן הנידה ?

תשובה

ב"ה,

לשואל שלום,

א.ראשית ברצוני לברך אתכם בברכת מזל טוב לנישואיכם, שתזכו לבנות זוגיות שמחה ומבורכת,

וכן לחזק אתכם בהחלטתכם לשמור על טהרת המשפחה.

ב.אכן זו התמודדות לא קלה להיות מרוחקים אחד מהשני למשך 12 ימים ויותר, ובמיוחד בתחילת הנישואין,
אמנם קשה אבל לא בלתי אפשרי, הרבה דורות חיו כך והיו שמחים ומאושרים בחייהם לא פחות ממי שאין לו את המסגרת ההלכתית הזו.

ג.ימים אלו של ריחוק אינם מדבר ושממה שממתינים שיעברו עד שיגיעו ימים יותר שמחים, לא כך!, גם ימים אלו של ריחוק צריכים להיות שמחים ושלווים,
לדעת שיש עוד סוגי קשר בין איש לאישה, לא רק מגע גופני,
יש גם קשר מילולי,דיבור שיחה מהנה על כוס קפה גם בלי לגעת אחד בשני , יש קשר נפשי, אפשר להנות ביחד ולתת לדברים אחרים ליצור את הקשר ולחבר ביניכם,סוף סוף איש ואישה אינם רק גוף.

ד.מה שזה קשה, זה נכון, אבל אם מסיחים את הדעת מהענין,ולא מצפים לסיפוק ביומים האלה,מוציאים אותו מהראש ויודעים עכשיו יש 12 יום או שבועיים מרוחקים זה יכול להוריד לחץ שגם כך הוא מיותר, וכך תוכל
אדרבא תחזק את אשתך שבחרה בחירה נכונה,

ובזכות שמירת הטהרה, תזכו לחיים שמחים ואהבה רבה בניכם, אמן!!

בברכה,

דני ארגמן