נטיעה ביתית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/02/03 09:48 יד באדר א'

שאלה

שלום לרב

גידול במרפסת בכלי נקוב ירקות(פיפלים,מלפפונים וכו') או בחצר פרטית מדובר לא על כמויות גדולות . האם צריך להפריש תרומות ומעשרות.

תשובה

בס"ד

אם הירקות גדלים בתוך עציץ במרפסת עצמה דינם כעציץ שאינו נקוב. מכל מקום הדין שיש להפריש תרומות ומעשרות גם מעציץ שאינו נקוב (בלא ברכה).
לגבי הכמות בעיקרון צריך להפריש תרומות ומעשרות תמיד אלא א"כ אוכל כמות מזערית שנאכלת בפעם אחת, למשל פלח של תפוז, אך אם זה יותר מזה חייב. עי' במאמרו של הרב עזריאל אריאל ס' התורה והארץ ח"ד עמ' 202.

בבכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן