נטילת תרופה ב-ט' באב

חדשות כיפה מכון שלזינגר 21/07/04 22:33 ג באב התשסד

שאלה

ברצוני לשאול את הרב שאלה:

יש לי דלקת אוזניים ואני נוטלת אנטיביטיקה כל יום 3 פעמים ביום. אני מסיימת את התרופה רק לאחר ט' באב, כך שיוצא לי שאני אמורה ליטול את התרופה ב- ט' באב.

1. האם מותר לי לקחת את התרופה?

2. אני אמורה לקחת את התרופה 3 פעמים ביום לאחר האוכל, מה אני אמורה לעשות?

תודה!

תשובה

שלום רב!
שאלתך התקבלה במכון שלזינגר והנה תשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין:
כדי לענות נחוצים עוד כמה פרטים. למשל: כמה ימים כבר לקחת את התרופה? באיזה אנטיביוטיקה מדובר? מה היתה בדיוק הבעיה וחומרתה?
באופן כללי: אם תשעה באב יוצא באמצע הימים הנדרשים לטיפול האנטיביוטי - אז יש להמשיך גם בתשעה באב, ואם זה מחייב אכילה ושתיה - מותר לאכול ולשתות כמה שנדרש, (ואת זה צריך לברר היטב עם הרופא המטפל - מהו הכמה שנדרש.)
אם מדובר ביום האחרון של הנטילה - בחלק מן המקרים ניתן לקחת את הטיפול לפני הצום ומייד אחריו - אך יש לברר זאת קודם כל עם הרופא המטפל.