נורא מקנאה לבעלי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/02/06 10:06 כה בשבט התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב

אני נורא מקנא , אפילו כשבעלי מדבר עם בחורה מהעבודה או עם מוכרת בחנות

בעלי אמר לי שהוא לא צריך אף אחת חוץ ממני ושהוא אוהב אותי אבל אני לא יכולה להפסיק לחשוב על זה .

אם הוא לא נמצא בבית אני תמיד רוצה לדעת איפה הוא ומה הוא עושה

בעלי אמר לי שאם אני אמשיך להתנהג כך זה יגרום לנו לבעיות וזה יגרום לו ללכת למישהי........

לא יודעת מה לעשות אני מאוד דואגת שהוא יסתכל על מישהי אחרת

תודה

תשובה

בס"ד

קצת קנאה זה דבר טוב.
יותר מידי קנאה היא לא בסדר.

את לא צריכה להיות השוטרת שלו. את צריכה לעשות את הבית למשכן של אהבה. של טוב. של חיבה. של נועם. של אור.
כשהבית הוא כל כך טוב - החוץ לא כל כך קורץ.

מצד שני את בודאי צריכה להיות זהירה כי לפעמים יש פיתויים למרות שהבית חזק. אבל זה לא צריך להיות ציר החיים של הבית שלכם. לא מדברים על זה כל יום ולא כל שבוע ולא כל חודש. רק לעיתים רחוקות שברחוקות.
אם זה ציר החיים שלכם - זה באמת בילתי נסבל.

אם בעלך היה מדבר איתי הייתי אומר לו חביבי. אם זה כל כך מציק לאשתך - חשוב עליה. אל תדבר ואל תסתכל ואל תחשוב כלל על אשה אחרת. למה לך לא לעשות טוב לאשתך?

אבל זה צריך לומר לו. לא לך!

כי אם את מצפה שהוא יתנהג כך - את בצפיות גבוהות. זה אחריות שלו ולא שלך. אל תטעי לקבל החלטות במקומו.
שימרי על הנישואים שלכם.
תוסיפי הרבה אור ואהבה.

בהצלחה