נוסח קריאה לבר מצווה

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 06/09/16 14:59 ג באלול התשעו

שאלה

שלום רב,

יש לי שאלה בקשר לנוסח הקריאה לבר המצווה של בני.

אני גרוש ויש לילד שלי בר מצווה בעוד כשנה.

אני בא מעדות אשכנז וגרושתי מעדות ספרד. לצערי אין הסכמה ביננו על נוסח הקריאה כל צד מעוניין שזה יהיה בבית הכנסת שלו ובנוסח המקום.

שאלתי היא מה אומרת ההלכה במצב כזה? האם הילד צריך ללכת אחרי האבא בהקשר הזה?

תודה ויום טוב

אלון

תשובה

ניתן לצאת בקריאת התורה ובתפילה בכל אחד מהנוסחים ואין עדיפות של אחד על פני השני.

אם יש אפשרות עקרונית להתפלל במקום אחר שאינו באחד מבתי הכנסת שלכם (אולם של בית כנסת וכד') בו אתם יכולים לשלב את הנוסחים (למשל: שחרית - אשכנז, מוסף - ספרד או שקריאת התורה בנוסח אחד והתפילה בשני) זה יכול להוות פיתרון אידיאלי.

העיקר שיהיה לחתן בר המצווה שמח.

שתזכו לרוות ממנו הרבה נחת!

ישראל אלתר