מתי כבר נקריב קרבן פסח?

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 25/03/12 02:04 ב בניסן התשעב

שאלה

44 פסחים עברו כבר עלינו מאז שהר הבית בידינו, ועדיין לא הקרבנו אפילו פסח אחד. ושוב פעם חודש ניסן בפתח, ולפי מה שנראה גם בשנה ה-45 הממשלה לא תאפשר להקריב את הפסח. עד מתי? איך אפשר לשנות את המצב ולחזור להקריב את הפסח במועדו?

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

קיימת מחלוקת פוסקים גדולה לגבי האפשרות שלנו להקריב קרבן פסח כיום.
בהגדה "הגדת שלמה" של הרב כשר יש סקירה יפה של הדעות בנושא.

לעניות דעתי, הטעם היותר חזק (אם כי הפחות "הלכתי") ששמעתי עד כה כטיעון שלא להקריב קרבן פסח קשורה לעובדה שאדם שלא מגיע לירושלים להקריב קרבן (בלי להכנס לענייני פסח שני, דרך רחוקה וכו')- חייב כרת.

המשמעות היא שאם יעלו מספר יראי ה' להר ואפילו יצליחו להקריב קרבן פסח, לכאורה יחייב את שאר העם שלא יגיע- בחיוב כרת!

המשמעות הפנימית היא שקרבן פסח הוא קרבן שאמור לאחד את כל העם, כפי שבית המקדש אמור לאחד את כל העם-וכדי להגיע למקדש וקרבנות בכלל ולקרבן פסח בפרט, יש לעורר ולאחד את העם, לכיסופים למקדש, לגעגועים לעבודת ה', לרצון לגאולה, לאמונה במשיח ובסגולת ישראל.

כל חיבור של עם ישראל לה' למקדש ולעבודת ה' - יש בו קירוב בדומה לקורבן שמקרב בין ישראל לאביהם שבשמיים.

בינתיים נלמד,נקרא ונתפלל בבחינת "ונשלמה פרים שפתינו" נכון גם לקרא את פרשיות קרבן הפסח בערב פסח. וב"ה נזכה במהרה להקריב ולהתקרב בבית קודשנו.

בברכת הצפייה לישועה
וחג פסח שמח וכשר
אור