מתגעגעת..

חדשות כיפה הרב אייל קרים 21/09/03 12:00 כד באלול התשסג

שאלה

שלום לרב!

אני כמעט בת 18 והיה לי חבר רציני במשך כמעט 3 שנים... הוא היה מאוד רציני לגבי (חתונה..) ולי זה עדיין היה נישמע רחוק (הוא גדול ממני בשנה) עשיתי שטות, ונפרדתי ממנו (מכל מיני סיבות) דיברנו, והחלטנו לנתק את הקשר לחלוטין כדי שלא יכאב לנו... הוא בן - אדם מאוד רגיש ורציני ואני פגעתי בו בצורה קשה מאוד!! (עצם הפרידה..)ועכשיו, אנחנו לא מדברים בכלל ואני נורא מתגעגעת אליו ומבינה רק עכשיו עד כמה באמת אהבתי (ועדיין אוהבת) אותו... אני חושבת שבכנות, היינו יכולים להיות זוג מתאים ואולי באמת ב"ה היינו גם מתחתנים.. אבל אני קילקלתי הכל!! והוא לא רוצה שום קשר איתי (כדי לא להיפגע שוב..)

מה לעשות?!?! הבטחתי לו שאני לא אתקשר אליו ולא ייצור איתו קשר, אכבד את ההחלטה שלו... אבל.. אני מתגעגעת נורא..(אני יודעת שגם הוא אוהב אותי...)

ועוד דבר, אנחנו עומדים לקראת יום הדין, אני צריכה לבקש ממנו סליחה על ה-כ-ל ולא יכולה....

מה לעשות??

תודה.

תשובה

על עצם הפרידה שגרמה לו צער רב, אין חובה לבקש סליחה, מכיון שההחלטה להיפרד הייתה שקולה והגיונית, משום שגיל 18 מוקדם לחתונה , ומה שכתוצאה מכך הוא נעלב ונפגע עד עמקי נשמתו , זהו משום שהינו רגיש כפי שכתבת.
לא כל פעם שבנ"א נפגע זאת אומרת שהשני פגע בו. לפעמים אדם נעלב כתוצאה מכך שהוא גרם לכך ופעמים שהוא נעלב בגלל שיש לו טבע להיעלב גם ללא שקיימת סיבה לכך.
על כל פנים גם אם אינך מסוגלת טו רוצה לדבר עמו על כך, אפשר לעשות זאת ע"י חבר שלו או חברה שלך או אפילו בטלפון או במכתב.
לגופו של הקשר קשה לי להגיד לך אם כדאי לחדשו, היות שכפי שכתבתי שגיל כזה (באופן כללי) מוקדם מאד לחתונה. מאידך יש בהחלט זוגות ש"בשלים" לנישואין גם בגיל הזה. לכן אם את משוכנעת שאתם שייכים לאותה קבוצה שכבר "בשלה" בגיל הזה עליך לפעול בכל הדרכים והאמצעים להביא לחידוש הקשר.(גם אני מוכן לסייע במה שניתן גם אם זה כרוך בזה שאני אדבר איתו).
אמנם אם הבחור מתחיל את דרכו בצבא או שכבר התחיל מכיון שע"פ גילו נותרו לו שתי שנות שירות(לפחות), יתכן שכדאי ליצור קשר רק ע"מ לבחון אם קיימים סיכויי היתכנות ליצירת קשר אמיתי וחתונה לכשיסיים את השירות הצבאי, כי באופן כללי לא טוב להתחתן במהלך השירות הצבאי , אבל על כל הנ"ל כדאי שנשוחח בע"פ. אם את רוצה תתקשרי לטל': 02-6524296 או 056-754876.