משחקים בשבת-דחוף

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 24/06/05 13:48 יז בסיון התשסה

שאלה

בס"ד

האם מותר לנערים בני 15-17 לשחק בשבת שש בש ודמקה?

תודה מראש ושבת שלום

תשובה

בע"ה
שלום רב,
מותר לשחק בשבת במשחקים אלו, אלא שצריך להקפיד, אחרי המשחק, שלא לסדר את החלקים לפי צבע וכד' , משום "בורר". לפני המשחק - מותר לסדר על הלוח כרגיל כי זו היא ברירה לצורך מיידי.
כל זה מבחינת מלאכה בשבת, אולם מהשאלה ניתן להבין שנושא הגיל עולה בגלל "כבוד שבת", וזה משתנה מאדם לאדם, כשהשאלה העיקרית היא במידה ולא ישחק באלו , מה יעשה? יקרא עיתון , יסתובב בטל עם החברה, או יקרא ספר, ילמד תורה וכד'? לפעמים עצם הישיבה עם האח או האבא , אפילו למשחק פחות רציני , יש בה חשיבות , ולפעמים היא בגדר של ביטול תורה , והכל לפי מה שהוא אדם.
ברכה וןהצלחה, שבת שלום,
אליעזר