מרגיש תקוע

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 15/08/16 13:21 יא באב התשעו

שאלה

שלום רב,

אני מרגיש לאחרונה "תקוע" ממש לא הולך לי בזוגיות,פרנסה, חברים...

האם יכול להיות שאני משלם על החטאים שלי מהעבר? (חטאים כמו כל אדם)

יש לציין שאני משתדל להיות אדם טוב יותר, מניח תפילין, קורא תהילים, שומר על לשון הרע וכ....

מה ניתן לעשות?

תודה

תשובה

שלום רב.

יתכנו כמה תשובות לשאלתך:

1. אולי לך נראים דברים " תקועים " אך הקב"ה מנסה להכווין אותך אחרת ממה שלך נראה .

2. תפילה :צריך להתפלל על דברים , הקפדה על קיום מצוות היא נדבך חשוב מאוד ,אך הודאה על מה שיש ותפילה על דברים שאנחנו רוצים היא חלק מעבודת ה'

3. אינני יודע אם אתה " מתחבר " לדברים , אך לפעמים ישנה עין הרע על האדם. שהיא " תוקעת ".

4. כפרת עוונות לפעמים גם מתבטאת בייסורים בעולם הזה.

איננו יודעים את חשבונותיו של הקב"ה , העצה הטוב שלי אליך היא פשוט להתפלל . להגיד תודה על מה שיש ולעתור בתפילה שיפתחו לך שערי שמים לטובה.
.ה' יברך אותך בכל מילי דמיטב בגשמיות וברוחניות