מעשר

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 04/08/09 13:48 יד באב התשסט

שאלה

רגיל אני לתת מעשרות (כעשירית מהמשכורת ) מידי חודש לארגון דתי כלשהו, לאחרונה חשתי כי הצטנן הקשר עם המקום,וכן שבאתי פעם אחרונה לתת מעשר,הפקיד בגביה היה עם הגב אלי (הבנתי את זה בתור רמז משמיים שכבר לא נכון להמשיך לתת שם מעשר) ברצוני לתת במקום אחר במזומן

שאלותי הם :

א. האם אפשר לשים כסף במעטפה לרשום עליה מעשר,ולשלשל לתיבה של "מתן בסתר"?

ב. לאיזה אירגון אני יכול לתת מעשר במעטפה , בלי צורך להזדהות ? האם יש ארגון כזה באזור כפר-סבא?

בברכה

תשובה

בס"ד

אל תחפש סימנים משמים, לפעמים מה שאנחנו חושבים שזה סימן משמים למשהו אחד הוא בכלל "סימן" למשהו אחר.

אתה יכול וצריך לתת את כספי המעשר שלך למקום שאתה מרגיש שלשם זה הכי טוב שיגיע הכסף ושאתה מרגיש הכי קרוב אליך, ואכן ניתן, ואולי אף צריך להחליף מדי פעם.

לגבי שאלותיך:
א.אפשר וראוי, ולא חייב לכתוב על זה מעשר מספיק שאתה יודע.

ב. כן ארגון אל-עצמי ארגון שעוסק בהפצת יהדות בקרב בתי ספר חילונים באזור המרכז.
איש הקשר שאתה יכול ליצור איתו קשר שם הוא הרב עמי כהן 050-683-9259.

בהצלחה