מעשר כספים

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 29/07/12 13:51 י באב התשעב

שאלה

שלום הרב

אני באה ממשפחה מסורתית ולפני כמה שנים התחלתי להתחזק.

הוריי החלו להתחזק בעקבותיי ושמתי לב שהם מתחילים לקרוא את הספרים שאני קונה לעצמי כמו: בנין אמונה וכו'..

רציתי לשאול האם אני יכולה להשתמש בכספי מעשר לצורך קניית ספרים לבית.

אני יודעת שזה לכאורה נחשב לשימוש עצמי אבל אני רואה שזה מאוד מקרב את משפחתי לדת.

חשוב לי לציין שאני כרגע חוסכת כסף ללימודים ולכן אני רוצה להשתמש דווקא בכספי המעשר.

במידה ודבר זה אסור, האם אני יכולה להשתמש בכסף לתשלום למדרשה בה אני לומדת?

תשובה

בס"ד

שלום
אשריך ובהצלחה

אם בספרים האלו משתמשים עוד אנשים ותתלי שלט (לדוגמא בבית הכנסת) שיש בביתך ספרים מכספי מעשרות לתועלת הציבור (וכך תכתבי גם על הספרים עצמם)- אז מותר.
את יכולה לתרום מכספי המעשר למדרשה, והוריך יכולים לשלם מכספי המעשר שלהם למדרשה.

בהצלחה