מעשר כספים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 10/08/16 01:39 ו באב התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב, כבר שנים שאנו תורמים מעשר מכלל ההכנסות שלנו. לאחרונה, לאחר השיחה בין כמה חברות בה העלתי את הנושא והגבות הורמו אצל כולן, נראה כי אנו מפרישים מעשר גם מהכספים שאין צורך להפריש מהם. יש לציין שרק בעלי עובד, יש לנו ב"ה 5 ילדים קטנים וגם כשאני עובדת, אני תמיד נאלצת לעבוד בחצי משרה בשביל להיות בבית עם הילדים משעות הצהריים. כך שגם ההכנסות מהמשכורות עצמן הן נמוכות. לעניין עצמו: אנו מפרישים ממש מהכל: מקצבת ילדים, מהחזר מס, מהכסף שההורים שלנו נותנים לנו כעזרה, אפילו כשמכרתי ארון ישן ומהסכום שקיבלתי מהמכירה וכמובן מהמשכורות. ובכלל מכל שקל ואגורה שאנו מקבלים בכל דרך שהיא, אנו מפרישים מעשר. האם זה נכון? אשמח אם תתייחס לכל סוג הכנסה שציינתי ותסביר פעם אחת ולתמיד האם נכון להפריש כך.

בתודה מראש

תשובה

שלום רב

אפנה אותך בקישור ל " פניני הלכה " של הרב מלמד

יהיה לך יותר נוח לעיין ולהבין יש שם גם שאלות נוספות שבטח יעניינו אותך ויתרמו להבנת הנושא

http://ph.yhb.org.il/08-06-07/