מינוף שיווקי או גניבת דעת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/03/06 16:06 כ באדר התשסו

שאלה

שלום רב,

אני מוכר סוג מוצרים מסויים דרך חנות אינטרנט לרחבי העולם.

המתחרים שלי במכירות באינטרנט מפרסמים באתר שלהם(שדרכו מתבצעת הקנייה) עשרות רבות של מכתבי תודה "ששלחו" לקוחות מרוצים שקנו אצלם.

מדובר על עשרות רבות מכתבי תודה מרחבי העולם שניתן לקבוע באופן וודאי שהם מפוברקים ולא היו מעולם.

בעלי החנויות פשוט כתבו אותם בעצמם ומציגים אותם באתר ע"מ לטעת ביטחון בקונה בנוגע לאמינות החנות/חברה.

גם אם הקונה הממוצע איננו כזה תמים ויקח בערבון מוגבל את אמינות המכתבים שמוצגים לו, הרי שהספק(לחיוב) עדיין עושה את שלו והמטרה מושגת, לפחות חלקית.

האם מותר לפברק מכתבים/עדויות לקוחות שכאלה ע"מ לטעת אמון בקונה בנוגע לחנות?

אדגיש שחלילה לא מדובר בהתעייה מהותית בנוגע לשירות/מוצר כלשהו, אלא על האופן התדמיתי של החנות.

תודה.

תשובה

בס"ד

אתה יכול לקחת מכתבים אמיתיים ואתה יכול ליזום מכתבים אמיתיים, אבל אסור לשקר ולהמציא מכתבים שאינם.