מחשבות ביקורתיות על אנשים.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/10/04 11:59 ג בחשון התשסה

שאלה

מרבית היום אני טרוד במחשבות ביקורתיות ולא טובות על אנשים. כמעט כל אירוע שבשיגרה או שלא בשיגרה רק מגביר את את המחשבות. זה מציק לי מאוד. מה אפשר לעשות?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

תרגיל את עצמך לפעול ולעשות.
כי "דברים שרואים מכאן לא רואים משם" ואם אתה תהיה עסוק בעשיה הרי שלא רק תלמד להעריך דברים טובים ומעשים טובים מסביבך אלא תלמד על בשרך כמה קשה לשמוע ביקורת מאחרים.
וכך , בשיטת "אחרי המעשים נמשכים הלבבות" בעזר השם תצא מהמצב שאתה נתון בו.
זה דורש עבודה וזה דרך לא קלה אבל יש לה תוצאות טובות.

כדאי לך לקבוע זמן ללימוד ספר " מסילת ישרים " בהוצאות החדשות שיש שם פירושים כגון אורח סלולה וכדומה. כל יום תלמד מעט וביום הבא תעשה חזרה על מה שלמדת ואז תתקדם עוד .

בהצלחה,

עוזיאל