מחני נא

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 09/02/14 08:22 ט באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

לא ברור לי למה משה צריך להרגיע את הקב"ה

על מנת שלא יכלה את עם ישראל, הרי ניתנה

הבטחה שעם ישראל יחיה לנצח, חוץ מזה רוב

הסיכויים וכמעט בטוח שהיום העוונות הרבה יותר

גדולים ממעשה העגל ועדיין יש הנהגה של ארך

אפיים, למה דווקא אחרי מעשה העגל שזה מעשה

לא חמור כל כך יחסית לעבירות אחרות

תשובה

שלום לך.
אתה שואל שתי שאלות.
הצעת הקב"ה "הניחה לי, ואכלם (אהרוג את כל עם ישראל) ואעשה אותך (את משה) לגוי גדול" עונה לשאלתך הראשונה.
ולשאלה השניה: האם משה יכול להיות רגוע אחרי שהקב"ה נתן לו להבין את "סדר הגודל" של חומרת המעשה, כשפרט למשה מה הוא רוצה לעשות לעם? בוודאי שלא. וגם היום אנחנו לא צריכים ולא יכולים להיות רגועים...
חומרת מעשה העגל היה גדולה, כי היא התרחשה ארבעים יום אחרי מעמד הר סיני, פחות ממאה ימים אחרי קריעת ים סוף ויציאת מצרים. כל הניסים שהתרחשו לעיני העם, והמצב של "ויאמינו בה' ובמשה עבדו" אחרי קריעת ים סוף, לא הספיקו בשביל למנוע את מעשה העגל?...