מחילה על חטאיי

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 04/01/06 16:59 ד בטבת התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום !

לפני השאלה, ברצוני להציג את עצמי:

אני בן 15, ונולדתי בבית חילוני. מכל משפחתי אני הקרוב ביותר לדת. (ככה אני מעריך לפחות) בכל חיי היום- יום אני חושב על הקב"ה ואני מרגיש שהוא נותן לי כח. אני מניח בכל בוקר תפילין, שומר על אכילת כשרות, מקיים את מצוות החגים והמועדים היהודים וכו'...

אולם, לפעמים אני עובר על מצוות הדת וזה גורם לי להרגיש רע מאוד. בחלק מן המקרים החטא קשור לסביבה שבה אני חי, ולפעמים לחולשה עצמית שלי.

רציתי לשאול אותך, כבוד הרב, איך אוכל לגרום לכך שחטאיי יכופרו? האם יש תפילות מיוחדות למחילה על חטאים שונים?

ביום כיפור אני צם ודואג להתפלל הרבה למען מחילה מאלוקים אך אני מרגיש שזה לא מספיק. אני מאוד רוצה להיות נקי ולחיות חיים טובים בעולם הבא.

כיצד אוכל לעשות זאת?

בברכת כבוד ובהערכת תודה, שי.

תשובה

בעז"ה

שלום שי,
אין לך מושג כמה התרגשתי מדבריך וכמה מרשים אותי הרצון שלך לתיקון ולהתקדמות.

קודם כל, דע להעריך את המקום שכבר הגעת אליו ועל כך שהגעת אליו בעצמך- הקב"ה נתן לך כח להגיע עד כאן, אתה מרגיש שהוא נותן לך כח בכל יום והוא יתן לך כח גם בעתיד...

ובעצם פה טמון המפתח!
אף אחד לא מושלם. כולנו נופלים וחוטאים מדי פעם.
"אין איש צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא"
ואם כל מה מבדיל את הצדיק ממי שאינו???
"שבע יפול צדיק וקם"
אי אפשר להיות מושלם אבל אפשר וצריך להשתלם, להשתפר, להתעלות, להתקדם, לאט לאט אבל בעקביות, בהתמדה.
קודם כל לא להתייאש.
פשוט לוודא שאתה במגמת עליה- שאתה לאט לאט מגיע ליותר, לפי תחושת הלב, עוד מצווה,, עוד תפילה- לפי נדבת הלב.
התשובה הטובה ביותר והתיקון הטוב ביותר הוא בשיפור העתיד. בלדעת ולהראות לקב"ה שהשתפרתי והטהרתי והתקדמתי מהמקום בו הייתי אז, בזמן החטא.

אני ממליץ גם למצא חבר או ישיבה או רב שאתה מרגיש קרוב ופתוח אליו, שאפשר לדבר ולהתייעץ איתו ולשאול שאלות וללמוד איתו תורה.

והכי הכי חשוב,
האמן בעצמך
והאמן בקב"ה

ויהי רצון שהקב"ה יישר אורחותיך

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת