מותר או לאא.?

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 12/07/06 22:01 טז בתמוז התשסו

שאלה

האם מותר ללכת בשלושת השבועות לים או לבריכה אם לא הלכתי לפני?וגם האם מותר ללכת לסרטים בשלושת השבועות או שהאיסור חל רק על תשעת הימים?..תודה רבה

תשובה

מותר ללכת לים או בריכה בשלשת השבועות גם אם לא הלכת לפני. בתשעת הימים כמובן- איסור על רחיצה לתענוג, כלומר- רחיצה שלא להסרת לכלוך. לצפות בסרט (כמובן: תלוי איזה...) בבית (וידאו, d.v.d...) אפשרי. זה כמו לקרוא ספר. ללכת לקולנוע לצפות בסרט- זה כבר "ארוע" ויש להמנע מכך גם בשלשת השבועות.