מוזיקה

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/11/01 05:01 ו בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

מדוע אסור לשמוע ראפ ? הרוב בכלל אינם מבינים

את הטקסט ?

תשובה

ב"ה,

שלום.

סליחה על השאלה, אבל מה זה ראפ?
למה אתה חושב שזו מוזיקה אסורה?
מה גרם לך להרגיש לא נוח כשמקשיבים אליה?

ברמת העיקרון:

המוזיקה משפיעה על נשמתו של המאזין. כשלשאול המלך היה מעין דיכאון הוא הסתייע בהאזנה למוזיקה. כך גם ביחס לבין המקדש שם הלוויים שוררו בשיר, וידוע שהיכל הניגון קרוב להיכל התשובה.

המוזיקה באה מתוך עולם פנימי, היא מביאה לידי ביטוי את שרטוטי הנפש של היוצר. מסופר שהרב קוק הקשיב ליצירתו של שטראוס, וביקש להפסיק את התקליט כיוון שהוא שומע דרך המוזיקה של שטראוס המון רשעות. הרב קוק לא ידע אבל שטראוס היה אנטישמי ידוע.
המוזיקה מביאה לידי ביטוי את תכונות הנפש של המלחין. לכן, יש להזהר בכל מוזיקה ששומעים, גם אל לא מבינים את המילים!
ראה כמה אנשים מושפעים ממוזיקה. יש מוזיקה אותה שומעים כשיש מצב רוח, ויש מי ששומע מוזיקה מיוחדת כשאין מצב רוח, ועוד, ועוד.

לכן, חשוב מאוד לבחון מה מביאה המוזיקה אותה שומעים לידי ביטוי.

קשה. אבל אפשרי.

כל טוב,

שי