מוזיקה בחוג

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 13/04/07 15:21 כה בניסן התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני לומדת ריקוד פעם בשבוע ובחוג המורה משמיעה לנו מוזיקה לועזית אני מנסה שלא להקשיב ואני גם מחכה עד לסוף השנה שאני יצא מהחוג שאלתי האם זה מותר להתיר שאם בחוג אני לא מבינה תמוזיקה ומשתדלת לא לשמוע אותה ליהיות בחוג(למרות שאני יצא ממנו בסוף שנה)

זה נורא קשה לי אם התשובה תיהיה לא כי לא מזמן הפסקתי לשמוע מוזיקה לועזית ועכשיו כשאני בחוג אני לא יכולה לצאת בכל מקרה

בתודה הילה

תשובה

מותר להשתתף בחוג. הבעיה היא שבספירת העומר נאסרו ריוקים ומחולות. ולכן
אם ההפסקה בזמן האבלות בעומר לא תגרום לך לפגיעה הרצף של הלימוד עלייך להפסיק זמנית.
אם זה יפגע מותר לך להמשיך. אוליי כדאי שתשימי אטמי אוזניים במקרה כזה שאמנם לא יבלו לגמרי את שמיעת המוזיקה , אך בכל זאת ינמיכו אותה עבורך.