מוות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/06/09 13:22 כד בסיון התשסט

שאלה

ב"ה

שלום רב!

בד"כ,כשאדם נפטר,אומרים לקרוביו,כדי לנחמם-שטוב לו בעולם שהוא נמצא בו.

השאלה הזאת "התעוררה" בי במיוחד לאחר http://www.tsofar.com/zofar/mashtap/show.asp?id=15144

שהאדם שם אומר שטוב לו בעולם שהוא נמצא בו.

אם כך-מדוע זה לא "טוב" למות?

אולי אדם מסיים את תפקידו בעולם ואינו מת כי ה' משלם לו טובה... . אבל זה לא טוב הרי!

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אתה צודק, כאשר אדם מסיים תפקידו בעולם הזה הוא נפרד ממנו. היה לו הרבה מה לעשות כאן, ועתה הוא עובר למקום אחר.
לכן טוב למות, אבל לא לפני הזמן, לא בטרם סיימנו את התפקיד בעולם הזה. הבעיה היא שלא אנחנו קובעים מתי סיימנו את התפקיד בעולם הזה.
מי שמחליט לסיים על דעת עצמו את קיומו כאן, מי שמתאבד חלילה, פועל נגד רצון ד', שכרגע מצפה ממנו לפעול כאן.
גם אם אדם חולה ובמצב סיעודי קשה - יש לו עדיין מה לעשות ולהשפיע כאן, למשל לגרום לאנשים אחרים לעשות חסדים, או לגרום להם להתפלל עבורו.
לכן מצד אחד, זה רע למות לפני ש-ד' החליט שהתפקיד כאן הסתיים, אבל מצד שני לא צריך לקחת קשה מדי את צער הפרידה ממי שמת שהרי לא קרה לו משהו רע - הוא פשוט סיים כאן והוא מתקדם לעולם רוחני יותר.